Header Ads

Νέα

Διαβάζοντας... «Ξεπεσμένοι Άγγελοι» της Γιώτας Παπαδημακοπούλου, εκδόσεις Μάτι.....

Ένα κορίτσι κι ένα αγόρι. Γνωρίζονται. Ερωτεύονται. Και μετά;

Έχω διαβάσει πολλές ιστορίες αγάπης. Όμως, αυτή εδώ - λίγο ο τίτλος, λίγο το όμορφο εξώφυλλο και πολύ περισσότερο η περίληψη στο οπισθόφυλλο -  με έπεισαν, πριν καν το διαβάσω, πως θα μου αρέσει πολύ. ΣύνοψηΗ Αγγελική και ο Άγγελος συναντιούνται τυχαία και ερωτεύονται. Ο ένας αλληλοσυμπληρώνει τον άλλον. Έρωτας μεγάλος. Πάθος. Μια σειρά λαθών αλλά και εμποδίων τους οδηγεί στον χωρισμό. Στη λύπη. Στις αναμνήσεις.
Περνούν πολλά χρόνια με ξεχωριστές και διαφορετικές πορείες. Για να βρεθούν και πάλι.
Με συγκλονιστική κατάληξη . Με θυσία υπέρτατη.
Μια αγάπη ανιδιοτελής η οποία τελικά άντεξε στον χρόνο…Αγγελική και Άγγελος: Η Αγγελική είναι μια κοπέλα με δυναμικό χαρακτήρα, με στρωμένη ζωή και στόχους. Έτσι νομίζει. Γιατί γνωρίζοντας τον Άγγελο, τα πάντα ανατρέπονται. 
Ένα κορίτσι εγκλωβισμένο μέσα στην πραγματικότητα που άλλοι έπλασαν γι αυτή. Οι επιθυμίες της έρχονται αντιμέτωπες με τα κοινωνικά πρέπει και ο αγώνας που δίνουν αυτά τα δύο μεταξύ τους, είναι αμφίρροπος. Η ζωή της Αγγελικής αλλάζει και μαζί αλλάζει και η θεώρησή της για την ίδια και για τα πιστεύω και τα θέλω της. Ζει τον απόλυτο έρωτα για να τον καταδικάσει η ίδια αργότερα, επιλέγοντας την ασφαλή λύση.
Ο Άγγελος υπέροχος και μοναδικός. Συνειδητοποιημένος στις επιλογές του. Ζει με ένταση και πάθος. Διεκδικεί την πλήρωση του έρωτα πολεμώντας τους δαίμονές του. Είναι ο μεγάλος αδικημένος καθώς η Αγγελική παίρνει την απόφαση για την πορεία της σχέσης τους. Όμως είναι δυνατός χαρακτήρας. Δεν εγκαταλείπει ποτέ.
 

Συναισθήματα: Χμμμ… Να σας πω πόσο νευριασμένη είμαι με την Αγγελική και τις επιλογές της; Να σας πω ότι είμαι θυμωμένη με την εξέλιξη της ιστορίας αυτής;
Θα σας το πω! Αλλά επίσης θα πω πως είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές οι οποίες σε οδηγούν να αγαπήσεις τους ήρωες, να τους νιώσεις, να ταυτιστείς μαζί τους, να τους δικαιολογήσεις, να τους αγαπήσεις.
Γιατί λάθη κάνουν αυτοί αλλά κάνουμε κι εμείς… Άνθρωποι είμαστε…
Γεμάτο συγκλονιστικές ανατροπές που απλά σου κόβουν την ανάσα. Και με ένα τέλος το οποίο σε κάνει να λατρέψεις τους ήρωες και τη συγγραφέα.Συμπέρασμα: Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί στη θέση της Αγγελικής; Διλήμματα επιλογών, η πάλη της καρδιάς με τη λογική, η παρόρμηση να ζήσεις στο έπακρο αλλά να διστάζεις, ένας μαραθώνιος αποφάσεων που οδηγεί αναπόφευκτα σε σωστές αλλά και λάθος αποφάσεις.
Ή στη θέση του Άγγελου, όπου άλλοι αποφασίζουν κι εμείς μένουμε άπραγοι ενώ γνωρίζουμε πως η απόφαση που πάρθηκε είναι εσφαλμένη, όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα.
Αγάπη, έρωτας, απογοήτευση, ελπίδα, όλα αυτά συνθέτουν ένα μυθιστόρημα που αγγίζει την πραγματικότητα. Γιατί είναι μια ιστορία που θα μπορούσε πρωταγωνιστής να είναι ο καθένας μας.
Μας οδηγεί με αβίαστο τρόπο στο συμπέρασμα πως η ολοκλήρωση ενός ανθρώπου  έρχεται μέσα από τον αγώνα που δίνει καθημερινά,   να γνωρίσει και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του, να συμφιλιωθεί με τον εαυτό του.
Ένα μυθιστόρημα όπου ο έρωτας μεσουρανεί. Όμως δεν είναι απλά αυτό, μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δύο νέους. Είναι η πορεία αυτών των ηρώων μέσα από αυτή τη σχέση. Ρεαλισμός συνυφασμένος με ρομαντισμό υφαίνουν μία  εξαιρετική ιστορία δύο ανθρώπων που η μοίρα  θέλει να είναι μαζί αν και αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτών των δύο ανθρώπων. Ο χρόνος περιπλέκεται στον κυκεώνα της ζωής και δρομολογεί μια απίστευτη ιστορία αγάπης με ένα ανατρεπτικό τέλος όπου η ελπίδα για τους ξεπεσμένους αγγέλους να βρουν την κάθαρση,  είναι ο τελικός στόχος.

  
Περίληψη: Η Αγγελική είναι ένα χαρισματικό κορίτσι, ένα ταλαντούχο πλάσμα, το οποίο, δυστυχώς, ζει σε ένα περιβάλλον που δεν τη βοηθάει να αναδείξει τα ταλέντα της. Κι ενώ είναι απόλυτα πεπεισμένη πως έχει βρει τον άντρα των ονείρων της στο πρόσωπο του Μιχάλη, μετά από δύο χρόνια σχέσης και ύστερα από κάμποσα όνειρα για ένα κοινό μέλλον μαζί του, ξαφνικά στη ζωή της μπαίνει ο Άγγελος, και τότε όλα αλλάζουν.

Συνειδητοποιεί πως η ζωή που έχει δεν είναι αυτή που θα ήθελε και πως ο έρωτας μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, κάτι περισσότερο. Όμως, η γνώμη του κόσμου την επηρρεάζει, οδηγώντας την σε μια σειρά από λάθος συμπεράσματα και αποφάσεις.

Εγκλωβισμένη μέσα στην ίδια της την ανασφάλεια, παγιδευμένη μέσα στον κόσμο που οι άλλοι έχουν πλάσει για εκείνην, η Αγγελική αποφασίζει να ζήσει χωρίς τον Άγγελο και να χαράξει την πορεία της. Εκείνος, ωστόσο, όλο κι επιστρέφει, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει μακριά του για καιρό, κι έτσι τα λάθη να συνεχίζονται και να επαναλαμβάνονται. Ο κύκλος δεν ξανανοίγει, γιατί στην πραγματικότητα δεν κλείνει ποτέ, ενώ οι δυο τους κινούνται συνεχώς μέσα σε αυτόν.

Δυο άγγελοι ξεπεσμένοι, εξαιτίας ενός ασίγαστου πάθους από το οποίο προσπαθούν απεγνωσμένα να λυτρωθούν...

Πόσα μπορεί ν' αντέξει ο έρωτας όταν του έχεις κόψει τα φτερά;Στοιχεία βιβλίου:
Τίτλος:  Ξεπεσμένοι άγγελοι
Συγγραφέας: Γιώτα Παπαδημακοπούλου
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Μάτι
Έτος έκδοσης: 2013
Σελίδες: 464
ISBN 978-618-5021-03-0

Προσωπική άποψη / επιμέλεια φωτογραφίας: Παναγιώτα Γκουτζουρέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας :