Header Ads

Νέα

Γνωρίστε τη Βαρβάρα Σεργίου

Η Βαρβάρα Σεργίου είναι μία νέα συγγραφέας που έκανε δυναμική εμφάνιση στο χώρο του βιβλίου με την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της φανταστικής τριλογίας της, με τίτλο “Έκπτωτη Θεά”. Μιλήσαμε με τη Βαρβάρα για το βιβλίο της αλλά για για την επαφή της με τη συγγραφή. Γνωρίστε λοιπόν, τη Βαρβάρα Σεργίου.
Σύντομο Βιογραφικό:


Η Βαρβάρα Σεργίου σπούδασε εγκληματολογία και σήμερα ζει στην Κύπρο μαζί με την οικογένεια της. Όταν δε χάνεται στην ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων, της αρέσει να ακούει μουσική και να δημιουργεί φανταστικές ιστορίες. Αγαπημένο χόμπι της είναι η ζωγραφική.
Δημιουργεί ιστορίες στο wattpad και η βραβευμένη με Wattys2016 ιστορία της Ματωμένα Φεγγάρια έχει γραφτεί μετά από την άψογη συνεργασία της με τον Μιχάλη Ξυδέα.
Το βιβλίο «Έκπτωτη θεά – Η Μεταμόρφωση» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα το οποίο έχει εκδοθεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή και είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας φανταστικής λογοτεχνίας «Έκπτωτη Θεά».
Tο διήγημα της Λυτρωτής Νο7 διακρίθηκε και βραβεύτηκε για την 3η θέση στα Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού LARRY NIVEN 2016, Βραβείο «Επιστημονικής Φαντασίας» για την κατηγορία διήγημα από τις Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ.
http://universe-pathways.blogspot.com/2017/01/larry-niven-2016.html
Facebook:   https://www.facebook.com/varvara.sergiou
Goodreads: https://www.goodreads.com/varvarasergiou
Wordpress:  https://varvarasergiou.wordpress.com
Wattpad:      https://www.wattpad.com/user/barbaraser

                                         Συνέντευξη:


Ν.Μ: Βαρβάρα, σ’ ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Πες μας μερικά πράγματα για σένα, να γνωριστούμε λιγάκι καλύτερα.


Β.Σ: Νεκταρία μου σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την συνέντευξη!


Ν.Μ: Πότε ξεκίνησες να γράφεις και τι ήταν αυτό που σ’ έσπρωξε σε αυτόν τον τρόπο έκφρασης;


Β.Σ: Από μικρή λάτρευα να δημιουργώ δικές μου ιστορίες με φανταστικά πλάσματα, δράκους, νεράιδες και μάγισσες και συνήθιζα να γράφω ένα διαφορετικό τέλος στα γνωστά παραμύθια, με περισσότερη δράση και πολύ ρομάντζο. Όμως, εκτός από τη συγγραφή… στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο που μου απομένει μου αρέσει να ασχολούμαι με την ζωγραφική. Το να μπορώ να δημιουργώ …. το θεωρώ εσωτερική μου ανάγκη.


Ν.Μ: Ήταν το wattpad η πρώτη σου επαφή με το αναγνωστικό κοινό; Γενικά, πόσο σε βοήθησε η ανάρτηση της δουλειάς σου στην εφαρμογή;


Β.Σ: Ναι, ήταν η πρώτη μου επαφή με το αναγνωστικό κοινό… και η αλήθεια είναι ότι άρχισα να γράφω στην εν λόγω πλατφόρμα χωρίς να περιμένω κάτι συγκεκριμένο, έγραφα κυρίως για εμένα… Όμως, πραγματικά, η πλατφόρμα με βοήθησε όχι μόνο γιατί διάβασε αρκετός κόσμος τις ιστορίες μου αλλά γιατί τα σχόλιά τους μου δίνουν ώθηση για να προσπαθώ, να επιμένω και να βελτιώνομαι. Πρέπει να σου πω επίσης ότι στην εν λόγω πλατφόρμα έχω γνωρίσει και έχω συνδεθεί με αξιόλογους ανθρώπους, αναγνώστες και συγγραφείς, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες ανησυχίες και ανάγκη για δημιουργία. Είναι ένα meeting point έμπνευσης!


Ν.Μ: Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο σου “Έκπτωτη Θεά” από τις εκδόσεις Πηγή. Μίλησε μας λιγάκι για αυτή την εμπειρία, για τη συνεργασία σου με τον εκδοτικό.


Β.Σ: Η Έκπτωτη Θεά κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες από τις εκδόσεις Πηγή και θα αρπάξω την ευκαιρία που μου δίνεις για να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες των εκδόσεων που συντέλεσαν για το άρτιο αποτέλεσμα.


Ν.Μ: Πες μας δύο λόγια για το “Έκπτωτη Θεά”. Με τι πραγματεύεται;


Β.Σ: Η Έκπτωτη Θεά είναι ένα βιβλίο φαντασίας με ρομαντικά στοιχεία και διάφορους συμβολισμούς. Στο βιβλίο γίνεται λόγος για αγγέλους, δαίμονες και την αρχαιότερη Θεά. Η απαγορευμένη ένωση της Θεάς με τον Στρατηγό της. Έρωτας και προδοσία… Αγάπη και πόνος… Φίλοι και εχθροί… Σωστές και λάθος επιλογές. Το βιβλίο είναι γεμάτο με έντονα συναισθήματα. Στο βιβλίο περιγράφονται, λογοτεχνικά πάντοτε, τελετές από την φιλοσοφία του Σαμανισμού η οποία μου κέντρισε το ενδιαφέρον από διάφορες μελέτες που έχω κάνει.


Ν.Μ: Σύστησέ μας τους κύριους πρωταγωνιστές σου. Τι είναι αυτό που τους οδηγεί στη ζωή;


Β.Σ: Η Σαμμανή, η Θεά της μαγείας και της φύσης, μαζί με τον πιστό της Στρατηγό και σύντροφο της, υβρίδιο Βικά, μάχονται ενάντια στον δαίμονα Ταβαέτ για την επικράτηση της μαγείας στον επίγειο κόσμο. Η Σαμμανή χάνει την μάχη και με τον Στρατηγό της ενσαρκώνονται στη γη για μια ευκαιρία να είναι ξανά μαζί. Αναγεννιούνται και πεθαίνουν στην γη ως απλοί άνθρωποι, χωρίς να γνωρίζουν την ουράνιά τους υπόσταση και χωρίς να έχουν μνήμες ο ένας για την ύπαρξη του άλλου κυριευμένη από έναν αέναο, ασυνείδητο σκοπό να συναντηθούν για να ζήσουν τον καταραμένο έρωτά τους. Ο Ταβαέτ είναι ο αιώνιος εχθρός τους ο οποίος τους ακολουθεί στη γη με σκοπό να τους εξολοθρεύσει και να σταματήσει την ύπαρξη της μαγείας στον κόσμο.
Ν.Μ: Γνωρίζω πως θα υπάρξει συνέχεια του βιβλίου. Την ετοιμάζεις ήδη; Πότε να περιμένουν οι αναγνώστες σου τη συνέχεια;


Β.Σ: Πολύ σωστά. Η Έκπτωτη Θεά πρόκειται για μια σειρά βιβλίων. Η Μεταμόρφωση είναι το πρώτο βιβλίο από τα τρία. Το δεύτερο βιβλίο θα κυκλοφορήσει εντός του έτους και σύντομα θα ακολουθήσει το τρίτο βιβλίο.


Ν.Μ: Ετοιμάζεις κάτι άλλο παράλληλα;


Β.Σ: Δεν θέλω να πω πολλά, μόνο ότι το 2017 θα υπάρξουν εκπλήξεις!


Ν.Μ: Πού μπορούν οι αναγνώστες του φανταστικού, με το οποίο καταπιάνεσαι με επιτυχία, να βρουν τη δουλειά σου;


Β.Σ: Σε ευχαριστώ Νεκταρία μου! Οι λάτρεις του φανταστικού μπορούν να βρουν την Έκπτωτη Θεά σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία Ελλάδας και Κύπρου. Επίσης μπορούν να διαβάσουν ιστορίες μου εντελώς δωρεάν στo Wattpad καθώς επίσης και στην επίσημη ιστοσελίδα μου http://serbarb2.wixsite.com/varvarasergiou από την οποία μπορούν να μένουν ενήμεροι για ό, τι νεότερο αφορά τις ιστορίες και τα βιβλία μου.


Ν.Μ: Εσύ, εκτός από συγγραφέας, δηλώνεις και αναγνώστρια; Γενικά, τι είδους βιβλία προτιμάς να διαβάζεις και γιατί;


Β.Σ: Είμαι βιβλιοφάγος… δεν το κρύβω ότι τα καλύτερα ταξίδια μου ήταν στις σελίδες των βιβλίων που διάβασα. Δεν βάζω στάμπες σε βιβλία… Διαβάζω όλα τα είδη και δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση ως αναγνώστρια.


Ν.Μ: Βαρβάρα και πάλι σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Στείλε ένα μήνυμα στους φίλους που διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη και πες μας πού μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σου “Έκπτωτη Θεά”;


Β.Σ: Εγώ σε ευχαριστώ Νεκταρία για τη συνέντευξη και σου εύχομαι τα καλύτερα στη συγγραφική σου πορεία γιατί το αξίζεις! Οι φίλοι αναγνώστες μπορούν να βρουν την Έκπτωτη Θεά στην Ελλάδα και Κύπρο. Συγκεκριμένα αναφέρω τα βιβλιοπωλεία και καταστήματα στο ακόλουθο λινκ http://serbarb2.wixsite.com/varvarasergiou/sellers-1
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του βιβλίου και να τους παροτρύνω να επικοινωνήσουν μαζί μου για τα σχόλιά τους τα οποία θεωρώ σημαντικά!


ΝΜ: Καλή επιτυχία και καλοτάξιδο το βιβλίο!


Β.Σ: Σε ευχαριστώ πολύ Νεκταρία και ανταποδίδω τις ευχές σου και για το δικό σου «παιδί», αναφέρομαι στο ‘Κορίτσι με το Ηλιοτρόπιο’!
.

Στοιχεία Βιβλίου
ISBN: 978-618-5231-26-2
Συγγραφέας: ΣΕΡΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
Εκδοτικός οίκος: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
Σειρά: ΕΚΠΤΩΤΗ ΘΕΑ
Σελίδες: 132
Διαστάσεις: 14Χ21
Ημερομηνία Έκδοσης: Οκτώβριος 2016 Περίληψη:


«Η τελευταία του πνοή βγήκε παράξενα από το στραβό του χαμόγελο. Σαν ήχος δεν ήταν επιθανάτιος ρόγχος, αλλά έμοιαζε με αναστεναγμό ανακούφισης. Τα μάτια του ήταν πάντοτε καρφωμένα πάνω στο σώμα μου, θέλοντας να πάρει μαζί του στον αιώνιο ύπνο την αψεγάδιαστη και παγωμένη μορφή μου. Ήθελε να την κρατήσει μαζί του. Μια πηγή φωτός, μέσα στο σκοτάδι της καρδιάς. Αυτός, όπως κι εγώ, δε θα έπαυε να υπάρχει, θα μεταμορφωνόταν σε κάτι άλλο και μαζί του θα ταξίδευα για πάντα. Έπρεπε να διατηρηθεί η μαγεία του Σαμανισμού στον επίγειο κόσμο! Της δικής μου θρησκείας, της Σαμμανή!»

Η Σαμμανή είναι η Θεά της Φύσης, της Μαγείας. Όταν τελικά ηττήθηκε από τον Δαίμονα Ταβαέτ στον πόλεμο υπέρ της μαγείας στον επίγειο κόσμο, μαζί με τον πιστό της ακόλουθο, υβρίδιο Βικά, αρνούνται τη θεϊκή τους υπόσταση και μετενσαρκώνονται στη Γη, για να έχουν μια ευκαιρία να είναι μαζί. Όταν τελικά, μετά από αρκετές μετενσαρκώσεις, συναντιούνται ξανά, αρχίζει η διαδικασία της αφύπνισης και μεταμόρφωσης τους.

Θα έρθουν σε σύγκρουση η φθαρτή σάρκα τους, τα συναισθήματα και οι επιθυμίες τους ως άνθρωποι, με την ουράνια υπόσταση τους;


Προσωπική Γνώμη:


Πιάνοντας στα χέρια μου για πρώτη φορά το βιβλίο της Βαρβάρας Σεργίου, “Έκπτωτη θεά”, αναρωτήθηκα δυνατά: θα μπορέσει ένας βιβλιοφάγος να ευχαριστηθεί μία ιστορία που διαδραματίζεται μόνο σε 130 σελίδες;
Η απάντηση είναι, ναι.
Όταν πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο σαν αυτό, δεν έχει σημασία πόσες σελίδες κρατάς στα χέρια σου αλλά η ουσία των λέξεων στις σελίδες αυτές. Και το βιβλίο “Έκπτωτη Θεά” είναι καλογραμμένο μέσα στην απλότητά του, με τη συγγραφέα να δίνει στοιχεία της συναισθηματικής υπόστασης των πρωταγωνιστών χωρίς να κουράζει με πολλές λεπτομέρειες- ειδικά για το μέγεθος του βιβλίου- ενώ η υπόθεση κινείται σταθερά με τις απαραίτητες κλιμακώσεις που κρατάν τον αναγνώστη σε εγρήγορση.
Πρόκειται για μία έντονη ιστορία μυστικισμού, πάθους, προδοσίας και επιθυμιών που μπορεί να αποβούν καταστροφικές. Γραμμένη από τέσσερις οπτικές μεριές, δεν σε κουράζει καθόλου ενώ σε κάθε κεφάλαιο μένεις με την αγωνία για το τι θα συμβεί στη συνέχεια. Με κάθε σελίδα που περνάει, χώνεσαι όλο και πιο βαθιά στον κόσμο της Σαμμανής και του Βικά που διψούν να ενωθούν ξανά για πάντα ενώ στο τέλος μένεις με τη λαχτάρα για κάτι περισσότερο, για λίγο ακόμα. Ευτυχώς, η Βαρβάρα Σεργίου δεν τελειώνει τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών της, αφού η “Έκπτωτη Θεά” έχει και συνέχεια μιας και τα ερωτήματα που παραμένουν ανοιχτά στο πρώτο βιβλίο, είναι αρκετά.
Αν αγαπάτε το φανταστικό και ψάχνετε κάτι νέο να χαθείτε μέσα του, τότε συνιστώ ανεπιφύλακτα την πρώτη δουλειά της Βαρβάρας Σεργίου. Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία αλλά και μέσω του σάιτ των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή, απ’ όπου κυκλοφορεί.
                                                             Συνέντευξη-επιμέλεια-κριτική: Μαρκάκη Νεκταρία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας :