Header Ads

Νέα

Θεόφιλος Γιαννόπουλος - Προτάσεις βιβλιο-ιστότοπων όπου φιλοξενούν το νέο του βιβλιο ''Το αγκάθινο Στέμμα''


…χαίρομαι ειλικρινά τους Ανθρώπους που διαβάζουν και πίσω από τις λέξεις ενός λογοτεχνικού έργου, εισχωρώντας άφοβα και με σεβασμό στον ψυχισμό του συγγραφέα καθώς και στις αφορμές που τον ώθησαν για να πλάσει το έργο του. Μια τέτοια ξεχωριστή περίπτωση κριτικού βιβλίων είναι και η Jenny Koukidou την οποία και ευχαριστώ για το φως που ρίχνει τόσο στα απόκρυφα μέρη της ψυχής μου όσο και σε όσα διαδραματίζονται στο έργο μου «Το Αγκάθινο Στέμμα».
Καλή σας ανάγνωση Φίλοι μου, θα αναμένω με χαρά και το δικό σας αναγνωστικό βίωμα!
@Εκδόσεις ΕΞΗ #Koukidaki

«…ο αποκλειστικός μου στόχος ήταν να αποδοθεί μια κινηματογραφική περιπέτεια στις σελίδες του Αγκάθινου Στέμματος, όπου ο αναγνώστης θα ένιωθε συμμέτοχος. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό μου…»
Ευχαριστώ πολύ την Αργυρώ Χαρίτου
 Argiro Charitou και την ιστοσελίδα 


για την ξεχωριστή, λογοτεχνική φιλοξενία!
Καλή σας ανάγνωση! 
Ευχαριστώ πολύ τον ομότεχνο συντάκτη που με την κριτική που ακολουθεί, διείσδυσε τόσο πολύ στην πλοκή της ιστορίας, φωτίζοντας τους απώτερους σκοπούς της συγγραφής του έργου μου.
Καλή σας ανάγνωση! 
Τον Θεόφιλο δεν τον γνώριζα προσωπικά μέχρι που τον συνάντησα στη Θεσσαλονίκη… μου τον σύστησε η φίλη Θεώνη Μπριλή, θέλοντας να με μυήσει στην ποίηση. Δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω την ποίηση όμως υποκλίνομαι σε κάθε ποιητή. Θεωρώ υπερβολικά δύσκολο να γράψει κανείς ποίηση... Οι λέξεις πρέπει να είναι άπλες και δυνατές, να λες πολλά γράφοντας λίγα. Πόσο αντιφατικό είναι όλο αυτό! Εγώ προσωπικά δεν το τολμώ, ευτυχώς που υπάρχει ο Θεόφιλος γι’ αυτό! Άρθρα για παρουσιάσεις του βιβλίου του


Σε συνέχεια μιας σειράς παρουσιάσεων που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη και γνώρισαν στο
αναγνωστικό κοινό σχεδόν όλης της Ελλάδας το συγγραφικό δημιούργημα του συγγραφέα, στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου BOOKS PLUS Art & Coffee, με την φροντίδα και τον επαγγελματισμό της κας. Φλώρας Σαρτζετάκη και πλαισιωμένοι από ξεχωριστά έργα τέχνης, ο ίδιος ο συγγραφέας και η Τζένη Κουκίδου (koukidaki)  μας μίλησαν για ένα λογοτεχνικό πόνημα που αναδεικνύεται μετά από πολλή έρευνα και δουλειά, βασισμένο σε μέρη της χώρας μας. Κοινά αποδεκτή η άποψη ότι το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο θα οδηγήσει τον αναγνώστη στους δρόμους της αναζήτησης και εν τέλει της γνώσης.Ορμώμενος από την καταγωγή του συνονόματου παππού του από την Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης μα και της γιαγιάς του Κωνσταντινιάς από το  Σουφλί του Έβρου, ο συγγραφέας Θεόφιλος Γιαννόπουλος θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στη θρακική γη με το περιπετειώδες μυθιστόρημά του «Το Αγκάθινο Στέμμα» από τις Εκδόσεις ΕΞΗ.
Τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται. Παρουσίαση ενός ιδιαίτερο βιβλίου, από έναν παλιό φίλο από Θεσσαλονίκη, σε έναν εξαιρετικό χώρο όπου τα βιβλία κυριαρχούν (Books plus art and Coffee), στο γεμάτο ζωή κέντρο της Αθήνας, στον πιο όμορφο (προσωπική άποψη) δρόμο του κέντρου, την Πανεπιστημίου. 
Αφορμή για την συγγραφή του περιπετειώδους μυθιστορήματος «Το Αγκάθινο Στέμμα» από τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο, αποτέλεσε η καταγωγή του συνονόματου παππού του από την Χαριούπολη της Ανατολικής Θράκης μα και της γιαγιάς του Κωνσταντινιάς από το  Σουφλί του Έβρου.

Με έναυσμα αυτά τα συναισθηματικά στοιχεία λοιπόν, ήταν μοιραίο να αφιερώσει το σημαντικότερο λογοτεχνικό του έργο μέχρι σήμερα, στην Θράκη.
Το περιπετειώδες βιβλίο του«Το Αγκάθινο Στέμμα» (Εκδόσεις ΕΞΗ) βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων, πανελλαδικά μα και στην Κύπρο.
Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του (2 Μάϊου) έχει γνωρίσει την ένθερμη υποδοχή από τους αναγνώστες, τόσο λόγο της συναρπαστικής ιστορίας του όσο και για το γεγονός πως η δράση εκτυλίσσετε στο μεγαλύτερο μέρος της στα γεωγραφικά όρια της Θράκης.Οι πρωταγωνιστές ζουν στο παρόν και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση: Να ανακαλύψουν εάν όντος αληθεύουν τα όσα αναφέρει στις σελίδες του το μυστηριώδες μισοκαμένο βιβλίο που βρέθηκε στα Κομνηνά της Ξάνθης. Σε αυτή την απόπειρά τους, οι ήρωες βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια πρωτόγνωρη περιπέτεια που εγκυμονεί πάμπολλες εκπλήξεις, κινδύνους και ανατροπές.
 Για να φέρουν όμως στο φως τους βυζαντινούς και αρχαιοελληνικούς θησαυρούς της Θράκης, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αντίξοες συνθήκες: Να αποκρυπτογραφήσουν μια ιδιαίτερη επιστολή, ν’ ανακαλύψουν εισόδους σε απρόσιτες κατακόμβες, να λύσουν γρίφους και να επεξηγήσουν ιδιαίτερα σύμβολα, με μοναδικό σύμμαχο την υπάρχουσα ιστορική γνώση και την προσωπική τους επιμονή και ανάγκη να ξεσκεπάσουν την αλήθεια.
Οι τηλεοπτικές του συνεντεύξεις βρίσκονται στα παρακάτω link:

Εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο  STAR Β.Ελλάδος 23 Μαΐου 2017 
Ξεκινά από το 54:43

  

Στο Δελτίο Ειδήσεων STAR Β.Ελλάδος 25 Μαΐου 2017
Ξεκινά από το 49:10  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας :